Продължете към съдържанието

Има много начини за рязане на плоча от метал, някои от които се поддават на автоматизиране, а други – не. Някои са подходящи за по-тънка плоча, други – за по-дебела. Някои са бързи, други – бавни. Някои са евтини, други – скъпи. И накрая, някои са точни, а други – не.

Рязането с водна струя  дава отлични резултати при всякакви метали с голяма дебелина, като осигурява изключително гладък и прецизен срез.

Точността на рязането с водна струя на дебели метали  е по-висока от тази на лазерното рязане, тъй като гладкостта на ръба може  е по-добра и няма изкривяване поради топлината.

При рязането с водна струя няма ограничение по дебелина за разлика от лазерното и плазменото рязане.

Машините за водно рязане нямат ограничения и могат да режат рекордно дебели цветни метали, неръждаеми, конструктивни,титан и титаниеви сплави както и закалени метали като не нарушава якостните свойства на материала това е  специфичност, с която се характеризират.

рязане на дебели материали на водна струя

Реално, водната струя може да реже всякаква дебелина, но спецификите на рязането се променят в зависимост от дебелината, скоростта и твърдостта на рязания материал.

При рязането на материал с дебелина до 100mm прецизността е изключителна.

Качеството на среза  е различно в зависимост от дебелината на материала скоростта на рязане.

перфектен сряз без допълнителна обработка

Тъй като водното рязане е студен процес, в който няма термично увреждане на материала, Вие ще получите сатенено гладък ръб непосредствено след рязането и няма да се нуждае от допълнителна обработка.

Намаляването на отпадъчни материали има голямо значение за рентабилността на вашия бизнес, особено при работа с дебели материали.

waterjet  mach 500
ВОДНАТА СТРУЯ ПОСТИГА МИНИМАНА ШИРИНА НА СРЕЗА.

Това означава, че процесът на рязане консумира значително по-малко материал в сравниение със стандартните машини. Това спестява средства за вашия бизнес.

рязане на материали с дебелина до 300 мм

Благодарение на нашия екип от специалисти и професионалисти, ние можем да отговорим на Вашите конкретни въпроси свързани с технологията на водно рязане. Свържете се с нас и отворете нови възможности за вашия бизнес.