Продължете към съдържанието

Възможностите за рязане на метал са вече различни. Технологията на водно рязане има броени предимства пред лазерното и плазменото рязане. С WaterJet Mach 500 можете да режете по-дебели материали, включително титан и алуминий (до 300мм), нещо, което лазерното рязане не може да постигне. В сравнение с плазмено рязане, нашата технология работи по-прецизно и в детайл. С WaterJet ние имаме възможността да предлагаме по-достъпни цени, което ни прави изгодния избор за производствените индустрии.

водно рязане на метал

Технологията на водно рязане е студена и не изисква термична обработка. Това я прави идеална за автомобилната, медицинската и аеро-космическата индустрия. Почти всяка форма е възможна при водно рязане, от бързо дупчене на всеки тип материал до изрязването на детайлни малки форми.

При рязане на метал, мaшината за водно рязане използва абразивна приставка, която създава гладък и завършен разрез, който не се нуждае от крайна обработка. Това спестява време и пари. WaterJet е една от най-практичните машини за рязане, разполагаща с многобройни приложения и с изключително качество на рязане на метал.

рязане на метал с голяма дебелина

Предимства при водно рязане на метал

Благодарение на тази иновативна технология, вече е възможно прецизното рязане на метал и на метални сплави от всякакъв вид.

Как вода може да реже метал?

Това става благодарение на водна струя под високо налягане. Колкото и невероятно да звучи, ако струята е достатъчно силна, тя може да реже дори и метал. Машината WaterJet разполага с водна струя, която е с около 30 пъти по-силна от тази в близката автомивка. Тайната на този тип рязане е в постоянната водна струя, която преминава през много тесен накрайник, и е под изключително високо и постоянно налягане. За разлика от другите машини за рязане на метал, WaterJet не се изхабява, няма нужда да се подостря и не се загрява.

Този тип машина първоначално е била ползвана при добиване на злато от мини в Калифорния през 1852г. С годините, технологията напредва и се усъвършенства. Преди 10 години, за първи път, водната струя започва да бъде използвана в индустрията на рязане. До тогава, рязането става предимно с триони и труги механични средства. Проблемът е, че те отнемат време и средства и могат да режат само по едно парче метал наведнъж.

За ваш късмет, нещата вече не стоят така и благодарение на технологията на водно рязане, вие може да режете метал по-бързо, по-качествено и по-евтино.